Songs From The Sea

Tre havfruer fra Toten.

Songs From The Sea arbeider nå med nytt materiale, og turnerer stadig med vanlige offentlige konserter og mer intime huskonserter under tittelen «Wintersongs».

August 2016 kom debut-albumet ”Echoes Of Randrops” med vokaltrioen Songs From The Sea . Bandet består av Stina Sivesindtajet Kjelstad, Kristin Fjellseth og Benedikte Narum Jenssen. Musikken deres er selvkomponert og blir beskrevet som romantisk og tidløs, med tekster som handler om havet, livet og kjærligheten.

Vi reiser tjue år tilbake i tid. Langt oppi åsen, midt på et jorde ved en innsjø, under den samme stjernehimmelen som blinker ned mot Toten, vokste det på 80 og 90-tallet opp tre jenter. De visste ikke om hverandre, men hver for seg forelsket de seg i musikk som kom strømmende over havet fra Amerika. De lyttet ivrig til amerikanske sangerinner som sang like vakkert som havfruer som lokker med seg sjømenn ned i havdypet. De satt i timevis på jenterommene sine og lærte seg sangene, og denne musikken lagret seg i hjertene deres.

Etter hvert ble jentene voksne, de ble kjent med hverandre, og fulgte hverandres musikalske utvikling og meritter med gjensidig beundring.  I 2012 fant de sammen og bestemte seg for å jobbe med stemmene sine i et felles lydbilde, som de hver for seg, hadde drømt mye om å få være en del av. ”Havfruemusikken” som hadde ligget latent i dem i så mange år hadde våknet til live.

Songs From The Sea, eller ”sanger fra havet” som det blir på morsmålet, er et bandnavn som dukket opp da de tre måtte beskrive for noen hva de tenkte på når de sang sammen. Songs From The Sea er et prosjekt med tre særegne vokalister som synger sammen, og derfor er det naturlig at det er vokale harmonier som står i sentrum. Debutalbumet er spilt inn i et stort rosa hus ved Einafjorden, og det er Jon Anders Narum, gitarist og produsent i Narum (samt Benediktes storebror) som har produsert plata.

 

Stina Sivesindtajet Kjelstad (født 1987) er sanger, gitarist og låtskriver. Hun gjorde platedebut med «Fading Slowly» i 2011, og har bidratt med vakker sang på platene «Østenfor Sol» (2011) og «Bakom berget det blå» (2013) med gruppa Vindrosa, og på Paper Pilots sin utgivelse «Concrete Wildlife» (2011).

Kristin Fjellseth (født 1980) startet sin musikk-karriere som vokalist i rockebandet Pale Forest. Sammen med dette bandet ga hun ut to Ep-er og fire album i perioden 1997-2012. De turnerte Europa rundt og har de

n dag i dag en fanskare over hele verden. Kristin har gitt ut to soloalbum, «Golden Heartbeats» (2011) og «Keeper of the Keys» (2015). I tillegg har hun bidratt med musikk for TV-serien Himmelblå, som låtskriver og gjestevokalist med den nederlandske sangeren Anneke Van Giersbergen, bidratt med vokal på utgivelser med Narum, samarbeidet med britiske Anti Atlas, samt varmet opp for Richard Hawley og Maria MacKee.

Benedikte Narum Jenssen (født 1977) har de siste årene vært mest å høre som vokalist i søskentrioen Narum. Bandet har fire albumutgivelser bak seg, «Samma hen du fær» (2009), «Ælt som var søkk borte» (2010), «Sol og regn og ælt» (2012) og «Heme» (2014). Narum har turnert rundt i hele Norge, hatt flere radiolåter og gjort en rekke TV-opptredener. I 2010 mottok Narum en Spellemann for beste visealbum. Benedikte har sunget sammen med Aslag Haugen i Hellbillies på duetten «Du er den» fra albumet «Leite etter lykka» (2010). Hun synger også låten «Nattbussen» på Ole Paus sitt album «Avslutningen» (2013).

www.songsfromthesea.com