Gisle Børge Styve Trio tar nye steg. De gjorde stor lykke med sin nye forestilling, Vel Møtt – enkel servering!  på Ole Bull Scene i Bergen høsten 2022.

Gisle Børge Styves Orkester, tidligere kjent over store deler av verden som Gisle Børge Styve Trio , er nå ute med sin nye forestilling. Det ser både sang, musikk og lyrikk og nok ikke så rent lite latter heller. Årsaken til navneskiftet er ganske enkel, som GB sier, “med trio i navnet føltes det som at vi var så veldig få. Nå er vi mange flere og det er deilig”.

Musikken er melodisk, vakker og groovy, med trestemte koringer og variert instrumentering. I sentrum står Gisle Børge Styves varme vokal og lekne piano, ledsaget av Per Willy Aaseruds trompet og Helge Harstads bass. Trioens spennende musikalske arrangementer gir også plass til fioliner, vinglass, klokkespill, perkusjon og slide-bass! Samspillgleden er stor, trioen koser vettet av seg og det smitter fort over på publikum. Deres stadig voksende publikum reiser alltid hjem etter konsertene med et smil om munnen og fløyel om hjertet. En konsert med trioen omtales av flere som ”ren terapi av absolutt høyeste karakter”, og publikum får mulighet til å både le og gråte.

Gisle Børge Styve Trio har eksistert siden 1998. De ga i 2002 ut platen “Styves Ark”, som ble spilt inn live en helt ordinær handlelørdag i en bokhandel på Majorstua. I den samme butikken hadde de sin musikalske utviklingsplass og lekestue 30-40 ganger i året, til stor glede for kunder og ansatte. Etter hvert ble det  mange opptredener over hele landet, på festivaler, klubber og lukkete arrangementer. Høsten 2012 ga de ut plate nummer to, «Here right now», og det var tre opprømte og spente musikanter som presenterte sitt nye «verk». De siste årene har de jobbet med et større og ganske ambisiøst plateprosjekt,  som de enda ikke har fått anledning til å presentere. Men snart …?
Gisle Børge Styve Trio består av: Gisle Børge Styve – vokal, piano med mer. Født 20.februar 1970, oppvokst i Førde, bor i Tønsberg. Han har jobbet som utøvende musiker siden ca. 1993. Utdannet ved jazz/pop/rock-linja på Norges Musikkhøgskole. Helge Harstad – bass og kor. Født 24. desember 1969. Er freelance-musiker, Oslo-utdannet cand.philol. ved Universitetet i Oslo, med musikk som hovedfag. Spiller fast med Gisle Børge Styve-trio. Per Willy Aaserud – trompet, kor og litt mer. Har jobbet som utøvende scene- og studiomusiker siden 1991, hovedsakelig innen genrene jazz, pop, rock, afrocubansk og ulike improvisasjonsformer.