Narum

NarumEn veletablert nykommer
Narum har etablert seg som et av de vesentlige bandene innen norsk visetradisjon, under en tydelig påvirkning av amerikansk rootsmusikk. De har gitt ut fire plater med en imponerende kvalitativ jevnhet med hensyn til både musikk, tekst og framføring. Narum har nok allerede et problem når de skal velge ut sine beste låter til en halvannen times konsert.

Kåringen i 2011 på NRK Hedmark og Oppland av låten “Je veit et stelle” til den desidert beste låta i Hedmark og Oppland tyder på at de for lengst har blitt en vesentlig del av det kulturelle møblementet hos folk i deres kjerneområde på det indre Østland.

Spellemannsprisen
Narum fikk Spellemannprisen i 2010 i kategorien viser for sitt album “Ælt som var søkk borte”, året før var de også nominert på debutalbumet «Samma hen du fær». I mars 2013 ble de tildelt dialektprisen av Austmannalaget.

 

Narum består av:

Lars Christian Narum er best kjent som traktør av tangenter i Hellbillies siden 2001. Han har skrevet både tekstene og melodiene på platen. Lars Christian spiller piano og Hammond B3-orgel, og har en fortid i Nickels & Dimes. Han har spilt i band siden han var sju år gammel.

Jon Anders Narum spiller gitar, og har produsert alle tre platene, som er spilt inn i hans eget studio på Toten. Jon Anders har vært profesjonell musiker i mange år, og har bl.a. spilt sammen med Espen Lind. Også Jon Anders spilte i band samtidig som han begynte på barneskolen.

Benedikte Narum Jenssen er vokalist, og hun debuterte som sanger på radio som treåring. Hun har i mange år satt sitt preg på det lokale musikk- og teaterlivet på Toten.

Lewi Bergrud medvirker på bass og vokal, Håvar Gjestvang på trommer

www.narummusikk.no

PresseskrivPressebilde 1Pressebilde 2

coverforslag-logo-test