10cc

10cc har solgt over 30 millioner album og har hatt 11 topp 10-hits i England. Bandet startet i 1972 og er et 10cc - White B-ground Logo 2009_1av få band som har klart det kunststykket å oppnå suksess blant både publikum, musikere og kritikere. 

Hitlåter som I’m Not In Love, Dreadlock Holiday og Rubber Bullets gikk alle til topps i England, og sanger som The Things We Do For Love, Donna og The Wall Street Shuffle gikk også inn på topp 10. I Norge har bandet hatt 7 album på VG-lista og 3 singler på topp 10.

Selv om Graham Gouldman er det eneste medlemmet som har vært med siden starten har både trommeslager Paul Burgess og gitarist Rick Fenn vært faste medlemmer av bandet siden midten av 70-tallet.

10CC perform on the last day of Barclaycard British Summer Time Festival in Hyde Park,London on 13th July 2014.

10cc er blant de innflytelsesrike bandene som toppet hitlistene på 70-tallet. De er kjent som  kompromissløse musikere som har skapt et helt særegent lydbilde. Genuin musikalitet, teknisk dyktighet, spennende og komplekse komposisjoner, pakket inn i et poputtrykk som både fenger og fascinerer.  De har turnert med dagens besetning siden 2004 og har i løpet av denne perioden nådd ut til nok en generasjon musikkelskere. Ikke rart vi er stolte av å kunne presentere dem.

Foruten  arbeidet med 10cc har Graham Gouldman skrevet store hitlåter for andre band:

The Yardbirds – For Your Love

The Yardbirds – Heart Full of Soul

The Hollies – Bus Stop

The Hollies – Look Through Any Window

Herman’s Hermits – No Milk Today

Alle topp 10-hits I England.

 

10cc anno 2016 består av: PIC SHOWS.............. 10CC IN CONCERT AT THE O2 ARENA, LONDON, UK. PIC SHOWS.......10CC, PICTURES BY.TERRY BRADFORD/ACEPHOTO

Graham Gouldman – bass, gitarer, vokal

Rick Fenn – lead gitar, vokal, bass

Paul Burgess – trommer, perkusjon

Mick Wilson – voka, perkusjon, gitar, keyboards

Mike Stevens – keyboards, gitar, bass, sax, vokal