Blest

Nytt materiale fra Blest, med plateslipp i september 2019, og noen singler før det.

De siste par årene har Blest spilt på en rekke festivaler og klubber. Det vil de fortsette med i sommer også, og er nå godt i gang med innspilling av materiale til en ny plate, som etter planen skal komme i september,

Det blåser en ny, varm vind fra vest. Haugesunderne Paul Hansen, Torbjørn Økland og Calle Apeland trådte ut av Vamp – og inn «I dine sko». Sistnevnte er tittelen på første singelen fra albumet «Blest» som trioen slapp 24. mars 2017. De har også fått med seg sangeren og felespilleren Marie Klåpbakken, kjent fra mange forskjellige musikalske sammenhenger. Som navnet bærer bud om, vil Vamp-tilhengere kjenne igjen det kystforankrede, keltiskinspirerte uttrykket som bygget et av Norges største band på 90- og 2000-tallet. Men Blest flyr stødig på egne vinger. Og der moderorkesteret ble berømt for å synge om sjø og hav, utviser avstikkeren samfunnsengasjement i sin feiende friske debutsingel.

Bandets premiere var på hjemmebane i Festiviteten i Haugesund 1 april. Mottakelsen fra en fullsatt sal var fantastisk og til å ta og føle på. Det var som om publikum hadde ventet på dette i svært lang tid. Ikke mange av de tilstedeværende kommer til å glemme denne konserten, og den gir oss all mulig grunn til å håpe og tro at dette var begynnelsen på nok et langt og godt kapittel i norsk musikkliv.

Det var i 2015 Hansen, Torbjørn Økland og Apeland bestemte seg for å fortsette der de slapp – men på egne premisser. «Vi har jobbet mot denne utgivelsen i to år og gleder oss stort», sier frontfigur Hansen, «ikke minst ser vi fram til å komme oss ut på veien og spille rykende ferskt materiale for publikum».  Gammelfansen vil kjenne igjen Øklands smakfulle mandolinlinjer og Apelands solide kvintbassing, mens nok et assosiert Vamp-medlem, Tore Jamne, er inne på slagverk. Bandet har også fått med seg Marie Klåpbakken (sang og fiolin) på laget, som vil bli å høre på kommende utgivelser og live opptredener. For øvrig har gutta involvert noen av landets mest erfarne og kompetente musikanter i studio: Geir Sundstøl (munnspill/steelgitar), Helge Lilletvedt (tangenter), Nils Økland (fiolin/hardingfele) og – produsenten sjøl – Thom Hell (kor). Enda flere blir det å oppleve på den kommende langspilleren.

Hør plata «Blest» som inneholder 13 låter som lever i spennet mellom det som fødes og det som dør, lengsler, håp og brudd.

For intervjuavtaler, spørsmål, bilder eller ytterligere informasjon, kontakt:
Atle Bøckmann, 91538717 atle@indianer.nu
Glenn Larsen, 95036062 glenn@indianer.nu
Sarah Winona Sortland, 48222357, sarah@indianer.nu