Blest

Tre tidligere sentrale medlemmer av et av Norges største band er klar med ny satsing. Ta godt imot Blest!

Blest

Det blåser en ny, varm vind fra vest. Haugesunderne Paul Hansen, Torbjørn Økland og Calle Apeland trådte ut av Vamp – og inn «I dine sko». Sistnevnte er tittelen på første singelen fra albumet «Blest» som trioen slapp 24. mars 2017. De har også fått med seg sangeren og felespilleren Marie Klåpbakken, kjent fra mange forskjellige musikalske sammenhenger. Som navnet bærer bud om, vil Vamp-tilhengere kjenne igjen det kystforankrede, keltiskinspirerte uttrykket som bygget et av Norges største band på 90- og 2000-tallet. Men Blest flyr stødig på egne vinger. Og der moderorkesteret ble berømt for å synge om sjø og hav, utviser avstikkeren samfunnsengasjement i sin feiende friske debutsingel.

 

Bandets premiere var på hjemmebane i Festiviteten i Haugesund 1 april. Mottakelsen fra en fullsatt sal var fantastisk og til å ta og føle på. Det var som om publikum hadde ventet på dette i svært lang tid. Ikke mange av de tilstedeværende kommer til å glemme denne konserten, og den gir oss all mulig grunn til å håpe og tro at dette var begynnelsen på nok et langt og godt kapittel i norsk musikkliv.

Plata «Blest» inneholder 13 låter som lever i spennet mellom det som fødes og det som dør, lengsler, håp og brudd. Gammelfansen vil også kjenne igjen Øklands smakfulle mandolinlinjer og Apelands solide kvintbassing. Nok et assosiert Vamp-medlem, Tore Jamne, er inne på slagverk og Halvor Lillesund på piano og trekkspill. For øvrig har de involvert noen av landets mest erfarne og kompetente musikanter i studio: Geir Sundstøl (munnspill/steelgitar), Helge Lilletvedt (tangenter), Nils Økland (fiolin/hardingfele) og – produsenten sjøl – Thom Hell (kor).  Blest er våren 2018 i full gang med innspillingen av en ny plate. Planen er at den skal ut i løpet av året.

For intervjuavtaler, spørsmål, bilder eller ytterligere informasjon, kontakt:
Atle Bøckmann, 91538717 atle@indianer.nu
Glenn Larsen, 95036062 glenn@indianer.nu
Sarah Winona Sortland, 48222357, sarah@indianer.nu